sms api

Eftersom jag jobbar hos 46elks har jag gjort en insats och ska testa och se vad jag kan utveckla smsapi.se till!

Om någon söker efter sms api, sms gateway, eller liknande så är det min förhoppning att jag hjälper de hitta precis det plugin, eller till rätt plats i docsen för just vad som behövs där.

Jag tänker mig också en “startup phone” ett kul projekt som jag ska klura på lite mer innan jag skriver mer om det. Men i korta drag – en smart lösning för att rodda med telefon när en är 1-4 personer och snabbt och enkelt vill få upp ett proffsigt nummer tillsammans, men som går att automatisera så att det ringer in till rätt personer beroende på tid på dagen eller dag i veckan, eller bara beroende på vilken kund som ringer in! Det går att bygga med 46elksapiet, det hade varit kul att bygga ett grafiskt gränssnitt som visar på möjligheterna.

Har många sparade klipp och tankar nedskrivna lite varstans, länge har jag resonerat kring och velat få upp en fin “seriös” blogg som är så fin att jag vill skriva där.. men det har inte blivit av. Jekyll i all ära, och jag ser många fördelar fortfarande men kan inte publicera ifrån mobilen, och jag gillar att skriva av mig på språng.. skriva rent kan en göra senare, om alls.. men att få ur mig tankar och idéer där och då… det lirar inte med jekyll.. dessutom finns ju den här fina bloggen kvar, varför inte använda den?! :D

Hmm, flyttade en tanke härifrån till notes “till senare” och ser att åäö klistrades in knasigt. Är det asci i denna wp-installation?!?!?!? o__0?!

Lärde mig på jobbet idag, tekniktimme med kollega, om att utf-8 är bakåtkompatibelt med asci de första ___ (hur många var det?! ^^) tecknena. :D

Försöker dra mig till minnes vad mer vi resonerade kring, men det är mörkt om jag inte kollar i mina anteckningar. binärer.

0x << hex följer efter “noll x”.. fast detta teckensnitt gör inte riktigt “noll x” rättvisa.

Har köpt mig ny stationär hemma för att kunna jobba med tillräckligt med datorkraft när jag utvecklar egna projekt, och utforskar vagrant – helt ok när en har tillräckligt snabbt minne och lagring – det är ganska så segt på laptopen. De tar ju en hel del utrymme också. Roddat med helt ny nginx-setup – inte helt smärtfritt… och det är då alltid en blandning av intrssant/kul att lära sig och förstå lite bättre hur saker och ting hänger ihop och fungerar – samtidigt som en vill komma vidare och inte ägna en hel helg (vilket det nästan landade i ändå…) till setup när en har så mycket som en vill bygga! Framåt blir det att kolla och jobba mig igenom coding gnome – kurs i elixir – det går lite långsamt för mig, eftersom jag sällan hittar längre stunder jag kan fokusera. Ser fram emot två dagar ledigt om en vecka – långhelg: sova, träna, äta gott, röja ut hemma och koda.  :]. – Ser fram emot det!

God natt!

 

Dagens – intryck eller ljud/videklipp som jag vill dela med mig av, som jag tycker varit intressant/roligt/läsvärt/sevärt/vettigt att lyssna på:

 

Podden Pengar & Politik är trevligt att lyssna på också. Nog för att det blir en del struntprat, men om du ser förbi det icke strukturerade nonsenspratet.. så finns där en del vettiga resonemang som hjälper en ifrågasätta och vidareutveckla dialog med andra kring just pengar och politik. Bidragit till att jag själv reflekterar mer kring t.ex. momssatsen – hur den slår hårdast mot låginkomsttagare, eftersom mycket större andel av låg och medelklassinkomster spenderas på produkter och tjänster som är momsbelagda – vilket ju inte är fallet när du “handlar med pengar/värdepapper” – vilket är vansinnigt i sig att det går att göra…  och det är bra ammunition att ha när en försöker resonera fram och hjälpa andra se värdet i att återinföra och ha en förmögenhetsskatt på de allra rikaste. Och låt oss tänka tanken att jag kanske, mot min egen övertygelse för tillfället skulle känna annorlunda om jag vore väldigt rik och inflytelserik… ja desto bättre om det då är självklart och finns på plats! Det borde vara lika självklart som att vi visar priser i butiker inkl. moms. oj, nu blir jag arg och många känslor kring diverse orättvisor i samhället kan lätt göra en trött. Iofs lämpligt eftersom det är sovadags!

En sista sak! Såg på ett videoklipp ifrån University of California – de hade sammanfattat.. vänta, ska hämta vad jag skrev tidigare:

Bra fråga – vi saknar ofta ritualer/processer för att rensa ut (implicit prylar, men kan gälla allt) i detta fall. Imponerad av hur Universitet of California satt ihop forskning till videoklipp. Inte spännande, men tillräckligt intressant innehåll för att forsätta lyssna, forskning jag inte hade läst annars, men som nu dök upp på youtube.

 

Nu – god natt!

Logga in