Priming

Så trevligt!

Jag juiceade ju i 7 dagar en gång förra året, det gick ganska bra. Jag tillät mig själv att äta en avokado om jag kände mig hungrig, och det kändes ok, jag tog en avokado 2, eller var det tre?, av dagarna. Gjorde det samtidigt som en annan person, och vi juiceade tillsammans på kvällen eller på morgonen. Jag övernattade hos henne flera av nätterna när hennes pojkvän var bortrest. Det var kanon. Kände att vissa juicer var sådär men funkade, men kände väl knappast att det hade gjort ngn större skillnad, eller att det var speciellt.

Så när jag testade på att juice:a i 28 dagar i år, helt kanon, kunde kicka igång och börja när jag kände – Nu kör vi! Det var bara att handla, och köra igång nästa dag, jag kände att jag sett många videoklipp den där veckan när jag testade på att juice:a i sju dagar och hade koll på vad som är bra att juice:a, tips kring i vilken ordning saker skulle juice:as… :) Den månaden var så mycket trevligare efter att jag testat på de sju dagarna. Inget behov alls av ngn extra avokado, och jag mådde kanon. Pratade med en person idag och hen relaterade till att hen testat en meat free May, inget kött i en månad. Hen hade tyckt att det var påfrestande då, och att det lockade när andra på kontoret gick ut och åt kebab på lunchen… men så blev det som så att hen året därpå var med i ett forskningsprojekt där hen endast fick äta vegetarisk kost i tre månader, och att den som genomförde studien skulle kolla blodvärden m.m. för att se ifall det “för en vanlig person”(inte överviktig etc…) gjorde ngn skillnad. .. och hen kände att de tre månaderna var enkla att genomföra, hen hade hunnit resonera kring och få upp ögonen för vad det finns för maträtter och mackor m.m.

Kul!

Jag är helt inne på att äta mestadels vegetarisk kost, och att allt vad animaliska produkter heter självklart ska vara KRAV-märkt, är det inte det, så kan jag vara utan för det mesta, även om husfriden kan hända påverkar mig att fixa något annat någon enstaka gång, men då får jag väl själv bidra till att det inte blir någon husfrid om så blir fallet så kanske det löser sig på det viset? :)

Men! Undrar vad KRAV-märkt faktiskt innebär i praktiken.

I alla fall, ikväll serverades det läckra burgare: Haloumi, portabello, tomat, gurka, sallad, diverse dressingar, majs och fräscht gott bröd – grillat förstås! Nästan helt vegansk mat, och det var kanongott! Persika också! Persika i skivor som du väldigt kort stund kunde låta ligga på grillen och sedan bli en del av din burgare. Jag hade inte hjärta att värma på persika, som jag tycker är så otroligt läcker gott som det är, helt naturligt, men alla som åt det som del av sin burgare sa, alternativt indikerade det med kroppsspråk, att det var kanongott. :)

Vill också tipsa om FMTV – online streamingtjänst (i stil med Netflix), där allt som finns att se handlar om hälsa, kropp & näring. Så Vegucated härom dagen och det var inspirerande! :)

Även sett 3/4 delar av föreläsningar med Jon Gabriel. De var intressanta och tåls att lyssna på i lugn och ro flera gånger. Behöver själv fokusera på att mentalt koppla av mer, och hitta tillbaka till mitt flow som jag hade tidigare där jag überväl priorterade de människor och handlingar(åtaganden) som jag värdesätter mest i livet. Jag vill hjälpa till, jag vill koda, jag vill älska och blir älskad och bara vara, och köra mc, och tänka, och skriva, och skriva mer, och skriva om, och tänka med penna i hand, och snabbt skapa utkast för idéer jag har, så som fritida, och mycket mycket mer. Släng er i väggen vardags-rutiner, även om jag självklart samtidigt vill jobba upp rutiner kring hälsa! Men samtidigt inte, jag skulle gärna kombinera alla kul aktiviteter i salig o-ordning, där ordning endast ligger i att jag faktiskt utför ngn av aktiviteterna. Jag gillar att simma, promenera, jogga (okej mest promenera), klättra, Yoga, steps, gympa (så länge anläggningen är fräsch!), boxercise, dansa. Ohhh dansa, det var så länge sedan jag dansade. Eller egentligen inte så länge sedan, när jag var ute och promenerade halvsent på kvällen för några veckor sedan så skakade jag loss lite när ingen såg, eller jag såg i alla fall inte någon. Varför bry sig om ifall ngn ser mig traska runt, kanske att jag uppfattas som en galen person, men spelar det någon roll?!!?!?!?  Det gör väl kanske det, annars skulle jag ju inte bry mig?! ^__^ Tåls att fundera på. Röra på sig till musik är så härligt!

Dags att sova, tillbaka från helg till jobb imorgon!!!!

Logga in